Fånga februari: Från morgonen

Gillar du Underbara Clara? Du vet hon bloggerskan, eller snarare entreprenören, som bor i ett hus på landet och gör drömmigt innehåll om allt från bullbak och feminism till skidåkning? Jag tycker att hon är bra. Och extra bra just nu eftersom hon har startat en fotoutmaning för februari. Jag tar det mer som en inspiration till blogginlägg och tänker följa utmaningen de dagar andan faller på. Det kan bli alla dagar, det kan bli varannan och det kan bli enstaka. Sånt vet man aldrig med mig. Här hittar ni i alla fall Claras inlägg om saken. Första dagen lyder: från morgonen.

Bilden däruppe är från imorse. Jag startar oftast mina mornar med en joggingrunda. Hunden följer nästan alltid med. De flesta mornar springer vi 1,6 kilometer, men när andan faller på springer vi lite längre. Sen vi flyttade till Norrbotten har vi fått lära oss att springa i riktigt kall väderlek. Imorse till exempel var det -18 grader. Då gäller det att klä sig rätt. Man kan tro att det handlar om att klä på sig så mycket som möjligt, men jag skulle snarare säga att det handlar om att klä sig så smart som möjligt. Och smart stavas oftast ull och lager på lager. Alltid ull närmast kroppen. Har du ingen sport-bh i ull? Inte jag heller. Men jag fick det otroligt smarta tipset att sätta bh:n uppepå ullunderstället. Problemet löst utan att jag behövde gå och handla.

Jag gillar morgonen. Egentligen gillar jag den tidiga morgonen bäst. Det känns som att man lurat systemet när man går upp riktigt tidigt och har oceaner av tid innan dagen börjar. Tyvärr är jag morgontrött och snoozar ofta hela vägen från 06:00 till 07:30. Det betyder att jag sällan har mer än en och en halv timme på mig att jogga, duscha och äta frukost innan jobbdagen börjar. Då känns det inte som att jag lurat något system alls, snarare tvärtom, som att systemet lurat mig.

Är du morgonpigg? Är du en morgonjoggare? Har du tips på hur jag ska komma upp 06:00 när klockan ringer första gången?

2 kommentarer

 • Åsa

  smart med BHn ovanpå understället! Annars är ull-BH fasen det skönaste som finns. Mina bästa är från Cubus men de säljer slut så fort de kommer in. Älskar att ha när jag vandrar också, man blir svettig av ryggsäcken och så, men man märker det inte för ullen håller värmen även om man stannar och rastar en stund.

  Jag är kvällsmänniska med sömnproblem som numera gjort om mig själv till morgonmänniska. Och är ihop med en snickare vars väckarklocka ringer kvart i sex. Numera är jag oftast ändå vaken när hans väckarklocka ringer så jag kliver upp direkt, går ut med hundarna en kort runda, äter frukost och går till gymmet, gymmar mellan typ halv sju och halv åtta, går hem, duschar och slår igång hemmakontoret. Hur jag ska göra om den här morgonrutinen när jag ska tillbaka till bortakontoret vet jag inte riktigt, för jag vill inte lämna hundarna för dagen så tidigt, alltså inte träna och sen gå direkt till jobbet.

  • Admin

   Jag har tänkt unna mig en ull-bh någon gång, men har inte kommit dit än :D.

   Skönt att ha rutin ändå. Synd att inte hundarna kan följa med på gymmet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *