Årets största lurmånad

Det är måndag och vi har officiellt överlevt januari. Egentligen inte förrän imorgon, men så gott som överlevt i alla fall. I dag insåg jag att vi har en och en halv timme mindre dagsljus häruppe hos oss än vad de har nere i Stockholm. En och en halv timme är ganska mycket. Men sen insåg jag i samma veva att om några månader är vi ikapp och förbi. Då har vi solsken dygnet runt. Jag längtar dit.

Men först ska vi ta oss igenom löjligt korta februari. En blinkning, sen kommer det att vara över. Därefter har vi mars. Årets största lurmånad. Du kanske trodde att det var april, din dumma sill, men så ligger det inte till. Mars är som en riktigt dålig kille som man går tillbaka till gång på gång trots att man vet att han inte är bra för en. Han verkar så charmig, flirtar med sina solstrålar och sina plusgrader, för att sedan slå ned en totalt med snöoväder, slask och rusk deluxe. Men om stockholmsmars är en dålig kille kanske kalixmars är en riktigt bra? Här kanske mars bjuder på solsken i snödrivor och lagom många minusgrader? Jag vet inte, jag har aldrig bott i Norrbotten i mars, så det återstår att se.

Därefter rullar april, maj och juni på som ett enda segertåg. För att krönas av juli och augusti som är årets queens. Men vet du vad? Vi ska inte gå händelserna i förväg. För nu är vi här, nu är nu och det ska vi ta tillvara på, även om vi måste kämpa lite.

Vilken är din favoritmånad?

2 kommentarer

  • Ajli

    Jag har två: maj och juli. Maj för att det är första hettan (sedan brukar den också luras här i Umeå) och juli för att det är hetta hela månaden. Juni är också bra… ljust dygnet runt och ganska mycket sommar, och semester. Värst är nog oktober och september. Och november. Och december… hehe.

    • Admin

      Bra favoriter! Är beredd att enas. Tror att juni kommer att ta sig upp som ny favvomånad nu när jag flyttat uppåt i landet. Jag brukar tycka att januari är allra värst, för då känns det som att mörkret aldrig tar slut. Men i år hann jag knappt tänka så var januari över. Oktober tycker jag att vi kan hoppa över, det är en månad vi inte behöver 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *