Sovpoddar och reklam

Jag brukar lyssna på poddar innan jag ska sova. Såna där sovpoddar, där en (oftast) man berättar berättelser om ointressanta saker med lugn röst. Min favoritpodd görs av en amerikan och i mitt favoritavsnitt berättar han 75 ointressanta fakta. Jag har bara lyssnat till slutet en gång – då var det ingen idé att ens försöka sova efteråt. Ofta somnar jag på fakta nummer 30 ungefär. Funkar inte det poddavsnittet funkar ingenting, dessutom lär man sig saker. Visste ni att grisar inte kan titta upp i himlen? Och att Holland skickar massvis med tulpanlökar till Kanada varje år?

Häromkvällen försökte jag tänka nytt. Jag testade först IKEAs sovpodd där en tjej läser igenom hela IKEA-katalogen, det funkade inte, jag gav upp redan på sida 2. Så jag provade en annan: Somna med Henrik. Problemet med svenska poddar är att det ibland är svensk reklam i början. Och svensk reklam domineras just nu av Ann och Jonas från Opti. Ni vet vilka jag menar, eller hur? De förföljer oss vanliga dödliga som två demoner. De är på tv4, de är i radion, de är över jävla allt. De vill ta hand om våra pengar. Inte ens vid läggdags kommer man undan. Då är de där, Ann och Jonas. Inte riktigt de två jag valt att gå till sängs med frivilligt.

Och inte nog med Ann och Jonas. Apoteket gör reklam också. ”Jaha” tänker du, ”de gör väl reklam för medicin eller möjligtvis tandkräm”. NEJ! De gör reklam för karameller. För julgodis. Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Men att självaste apoteket gör reklam för GODIS när jag ligger i min säng och ska sova. Det är ta mig tusan magstarkt. 2021 hörrni, vilket jävla år att vara vid liv.

2 kommentarer

  • Åsa

    Jag somnar till Språket på p1, ofta räcker ett avsnitt tre kvällar. Lagom torrt, men ändå lär man sig nåt. Men de där fakta låter ju intressant, vad heter den podden?

    Annars kör jag Somna skönt på Storytel, Tomas Bolme som pratar barndomsminnen typ. Ingen reklam där iaf 🙂

    • Matilda

      Åh Språket i P1 – bra tips. Podden heter Sleep & Relax ASMR. Det är både avsnitt med ASMR-ljud (som jag inte gillar) och avsnitt där han berättar historier, rabblar fakta eller liknande. Tycker hans röst är riktigt sövande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *